LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Κύκλωμα νονών στο Αγρίνιο

 Η «κορυφή του παγόβουνου» είναι τα είκοσι ένα άτομα που συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Αγρινίου, με τη συνεργασία της Ασφάλειας Αττικής, καθώς στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα ακόμη εβδομήντα (!) ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Η πολυμελής ομάδα των κακοποιών, που είχε στήσει ένα εκτεταμένο.....



 κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών και διακίνησης ναρκωτικών στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, είχε μετατραπεί σε μάστιγα για την ευρύτερη περιοχή.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε πριν από περίπου έξι μήνες, όταν έφτασαν στα γραφεία των αστυνομικών πληροφορίες που ανέφεραν πως πραγματοποιείται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών στο Αγρίνιο, αλλά και εκβιασμοί ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Ως αρχηγός του συγκεκριμένου κυκλώματος φέρεται ένας 46χρονος Ελληνας, ιδιοκτήτης ουζερί στην πόλη, ο οποίος είχε οργανώσει και έλεγχε τη σπείρα με σιδηρά πυγμή.

 Επειτα από τις αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις που εξαπέλυσε η Ασφάλεια Αγρινίου, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής, συνελήφθησαν δεκαεννέα Ελληνες, ηλικίας από 22 έως και 46 ετών, και δύο Αλβανοί, 23 και 24 ετών, αντίστοιχα. Πάντως, στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αναφέρονται τα ονόματα άλλων εβδομήντα ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οπως προέκυψε από τις έρευνες, αλλά και τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων, η ομάδα άρχισε να δραστηριοποιείται έντονα από τον Δεκέμβριο του 2012.

 Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει οκτώ περιπτώσεις καταστηματαρχών του Αγρινίου, οι οποίοι είχαν υποκύψει στις απειλές του κυκλώματος και πλήρωναν για «προστασία». Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλια, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια πυροβόλων όπλων, κροτίδες, δεκατρία δενδρύλλια κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, όπως και σημειώσεις όπου αναγράφονταν ημερομηνίες και χρηματικά ποσά από τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου